Об’єднання громад – перспективи для херсонської громади

5 Червня 2015 08:02
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Члени Громадської ради при міському голові на черговому засіданні обговорили Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Даний документ сьогодні один з найбільш актуальних, адже його основне завдання провести децентралізацію влади, зробити її роботу більш ефективною для того, щоб населення отримувало більш якісні та зручні адміністративні послуги.

В роботі Громадської ради взяв участь заступник міського голови Віктор Іванушкін, який розкрив присутнім основні положення даного закону. Він також зазначив, що до херсонської громади планується додати населені пункти, які розташовані між м. Херсон та Бериславським районом, та адміністративно належать до Білозерського району. «Отримання адміністративних послуг для мешканців цих сіл стане ближче на 20 – 50 кілометрів», – зазначив заступник міського голови.

На думку членів ради, у законі є багато недоліків, не всі механізми проведення реформи прописано прозоро. Під час обговорення, також було зауважено, що на недостатньому рівні проводиться інформування населення, складається відчуття, що реформа іде «з верху», а не за ініціативою населення, необґрунтований підхід до об’єднання деяких громад. Але більшість цих зауважень стосувалось районів області.

Підсумком засідання ради стало рішення активізувати роз’яснювальну роботу по реалізації закону, долучитися до цієї роботи всім членам громадської ради, проводити постійний моніторинг дотримання основного положення закону – об’єднання повинно бути підтримано самою громадою.