До туристичного сезону в Херсоні впорядкують пасажирські перевезення в курортних напрямках

29 Травня 2015 07:16
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Перевезення пасажирів міським та приміським транспортом у літній період стало основною темою робочого засідання, яке ініціював міський голова Володимир Миколаєнко. Його учасниками стали представники правоохоронних органів, організацій, контролюючих перевезення пасажирів, фірм перевізників, працівники облдержадміністрації, керівники автостанцій, що працюють в місті тощо.

Головною темою для обговорення стало питання – якість надання послуг пасажирам, які через наше місто транзитом їдуть на відпочинок. Як зазначив, Володимир Миколаєнко, сьогодні ми маємо низку проблем в цьому напрямі. В першу чергу, за словами міського голови, необхідно облаштувати автостанції, а саме забезпечити їх санітарний стан, організувати роботу у зручному для пасажирів режимі та інше. Було відмічено, що попередні перевірки виявили порушення у використанні земель, прилеглих до автостанцій.

Представники фірм перевізників відмітили, що приміський транспорт, по деяких маршрутах підміняє функції міського транспорту. Це створює накопичення транспорту на зупинках і небезпеку для пасажирів.

Особливу увагу, під час зустрічі, приділили питанню організації перевезення пасажирів біля залізничного вокзалу. «Сьогоднішня ситуація – це купа проблем та незручностей для всіх. Треба навести лад, організувавши роботу у правовому полі», – зазначив Володимир Миколаєнко. Представники правоохоронних органів підтримали міського голову та зазначили, що теперішня ситуація є небезпечною і сприятливою для терористичного акту.

За результатами зустрічі міський голова Володимир Миколаєнко доручив створити робочу групу, і у найкоротший час надати йому пропозиції по врегулювання ситуації з пасажирськими перевезеннями курортних напрямків. Серед першочергових завдань, окреслених міським головою: врегулювання пасажирських перевезень біля залізничного вокзалу, узгодження маршрутів міського та приміського транспорту в місті, перевірка документів по оренді земельних ділянок.