В Херсоні відбувся КіноДжем: хто став кращим

28 Травня 2015 08:44
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Трохи більше тижня тому, з 17 по 25 травня, у Херсоні проходив КіноДжем – конкурс короткометражних фільмів від Першої херсонської кіношколи. За умовами КіноДжема, необхідно було протягом одного тижня зняти фільм за вказаним жанром. Причому у фільмах потрібно було з’єднати відразу два жанри, а крім них використовувати ще й ігрові предмети, витягнуті на жеребкуванні завдань. Для участі в конкурсі зареєструвалося 40 команд з Херсонської, Миколаївської, Запорізької областей України та російського міста Мурманськ, а до фінішу встигло дійти 28 з них (але і це дуже багато, як показав фінальний показ робіт). Для тих, хто не вмів знімати фільми, ніколи цього не робив або просто хотів поглибити свої знання, був проведений цикл безкоштовних дводенних майстер-класів від провідних режисерів Херсона та Києва. Проходили заняття в ХОУНБ ім.О.Гончара і міській бібліотеці №3. А тепер – про головне!

city.kherson.ua

city.kherson.ua

25 травня о 17:00 в багатозальному кінотеатрі «Мультиплекс» відбувся підсумковий показ фільмів, знятих за тиждень учасниками КіноДжема. Побачивши всі 28 робіт (3 з яких – поза конкурсом), глядачі обирали переможця. Голосування було відкритим: потрібно було приклеїти на ватман з назвою фільму, що сподобався, отриманий на вході в кінозал лайк. За підсумками глядацького голосування перемогла команда «WhiteFilm» із сатиричним фільмом-катастрофою «Чортове колесо» з ігровим предметом – м’ячем. Команда отримала за перемогу в КіноДжемі відразу два призи: карту памяті та путівку від туристичної агенції по країнах Східної Європи на 5 днів. Друге місце глядачі віддали студії «Freefilm» та її кінопритчі-мокюментарі «Тіні підземель» з ігровим предметом – мухобойкою. Срібні призери кіноконкурсу отримали 2 квитки в «Мультиплекс» на будь-який сеанс.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Крім глядацького голосування, було і голосування професійного журі (кінорежисери Дмитро Захаревич, Олександр Юдін, Віктор Бикодир, Ігор Телегін; кліпмейкери Олена Гудкова та Роман Путієнко; арт-критик Юлія Манукян; керівник центру молодіжних ініціатив «Тотем» Олена Афанасьєва та представник громадської організації «Ми – херсонці» Віталій Білобров). Перше місце журі присудило романтичній стрічці «Ключ до раю» від команди «Golden Legend st». Переможці отримали приз – штатив. Друге місце і два квитки на кіносеанс у «Мультиплекс» дісталося проекту «Літаюча квітка» (режисер – Андрій Богун, с.Мала Олександрівка, смт.Велика Олександрівка) за гангстерський фільм-екшн «Маршрут». Але це ще не все!

У КіноДжемі брали участь як режисери з уже наявним досвідом, так і абсолютні новачки.Щоб заохотити команди режисерівпочатківців, шанси на перемогу яких були трохи менші, організатори КіноДжема вручили їмсертифікати на 1 місяць навчання у Першій херсонської кіношколі. Такі сертифікати дісталися командам «3FilmCompany», «212 поверх», «Мувітон», «Авангардисти», «Мур-Мур, Будапешт», «Антидот». (До речі, команда «WhiteFilm», якій глядачі віддали найбільшу кількість голосів, – це якраз студенти Першої херсонської кіношколи).

І наостанок – після підведення перших підсумків КіноДжема, стартувало інтернет-голосування за фільми.Проголосувати за фільм, що сподобався, можна за посиланням: http://strawpoll.me/4457380#. За результатами голосування приблизно через тиждень буде оголошений і нагороджений ще один переможець. Коли і де це станеться – організатори поки тримають інтригу. Інформація незабаром зявиться на сторінці Першої херсонської кіношколи: https://www.facebook.com/filmschoolks.