Микола Томенко: Більшість киян сигналізує владі про неправильність руху країни

27 Травня 2015 14:59
transkarpatia.net

transkarpatia.net

Про це народний депутат України написав у своєму блозі на «Обозревателе».

Говорячи про відзначення перших ювілеїв очільників нинішньої влади (річниці прем’єрства Арсенія Яценюка, року президентства Петра Порошенка, року на посаді міського голови Віталія Кличка), він зауважує, що, незважаючи на оцінки експертів і фахівців, найкращу оцінку владі дає народ.

У зв’язку з цим він наводить приклад думки киян, яка досліджувалась «Українським демократичним колом» після революційних подій в Україні і по сьогодні.

Так, на запитання «На Вашу думку, у цілому все, що відбувається на сьогодні в м. Києві, йде у правильному чи неправильному напрямі?», відповіді розподілились наступним чином:

Березень 2014 Листопад 2014 Травень 2015
У правильному напрямі 68,3% 29% 21%
У неправильному напрямі 13,8% 44% 61,3%
Важко сказати 17,9% 27% 17,7%

«Як бачимо, в період втечі Януковича та  перемоги Революції гідності в м. Києві були фантастично високі оцінки того, що відбувалося, і це був ледь не поодинокий випадок, коли майже 70% громадян вважали, що все йде у правильному напрямі і очікували змін на краще. Натомість кількість людей, яка співставляла свої очікування з діями нової влади, поступово зменшувалась. Так, вже у листопаді 2014 року діяльність влади схвалювали лише 29% киян, а у травні 2015 року – лише 21%. Тобто, трохи більше як за рік майже половина населення Києва розчарувалася у ситуації в країні, у своїх очікуваннях», – зауважує Микола Томенко.

Натомість, за його словами, ще сумнішою є оцінка світоглядних скептиків, фактично, опонентів нової влади. Якщо по закінченню революції таких було лише 13,8%, то сьогодні їх вже 61,3%, звертає увагу народний депутат.

«Отож, очільники Києва та влада загалом повинні зрозуміти, що столиця значною мірою формує громадську думку, світогляд України. І якщо таке критичне ставлення до ситуації в країні сьогодні у Києві, то, умовно, завтра воно таким буде по всій Україні», – зазначає Микола Томенко.

«Тому влада або запропонує інші, більш адекватні дії, що підтверджуватимуть справжність намірів, задекларованих під час Революції гідності, або, як мінімум, місцеву владу в Києві та по всій Україні на виборах 25 жовтня 2015 року чекають великі несподіванки-«сюрпризи», – підсумовує політик.