На міжнародній конференції презентували Мапу об’єктів комунальної власності м. Херсона

26 Травня 2015 15:46
city.kherson.ua

city.kherson.ua

В рамках програми «Цифрове перетворення Херсонської області», що впроваджується за підтримки Google Україна у партнерстві з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання»  були проведені освітні семінари для працівників органів місцевого самоврядування, під час яких вони отримали знання про оптимізацію роботи органів влади із своїми веб-сайтами. Фідбеком цього заходу стало створення «Мапи об’єктів комунальної власності м.Херсона» та планування створення ще кількох подібних проектів. Їх реалізація запланована на літо 2015 року. На щорічній міжнародній науково-практичній конференції “Дні інформаційного суспільства в Україні”, що відбулась у Національній академії наук України, проект презентував заступник міського голови Віктор Іванушкін.

«Ще з травня минулого року, коли до міської ради прийшла працювати нова команда на чолі з Володимиром Миколаєнко, буле посавлене чітке завдання змінити стосунки між владою та громадою. Нинішня співпраця компанії Google Україна з Херсонською областю допомогла вийти на якісно новий рівень взаємодії влади та суспільства, за що ми щиро вдячні! Ресурси надані даною компанією переходять у розряд суспільного блага. За час впровадження проекту «Цифрове перетворення Херсонської області» вдалось не тільки активізувати та надихнути представників органів місцевого самоврядування на нові креативні проекти, але й зробити крок назустріч бажанню громади бачити реальні результати роботи влади» – впевнений Віктор В’ячеславович.

«Мапа об’єктів комунальної власності м.Херсона» була створена за 1 місяць силами Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання» та Управління комунальної власності Херсонської міської ради. На неї нанесені об’єкти для платного й безоплатного користування, та для бюджетних організацій. На мапі міста об’єкти комунальної власності позначено іконками. При наведені курсору на будь який об’єкт відображається інформація: назва об’єкту, тип договору, згідно якого відбувається користування об’єктом, початок та кінець дії договору, оціночна вартість об’єкту, площа об’єкту, орендна платня, яка надходить до бюджету. Доступ до даної карти відкрито для користувачів сайту Херсонської міської ради. До об’єктів комунальної власності також прив’язано фотографії, панорамні зображення та зображення-фотосфери, які спроможні передати повний вид об’єкта та викликати ефект присутності. Дана робота, звісно, потребує людських ресурсів, та наразі проводиться на загальних, волонтерських засадах, без бюджетного фінансування, засобами працівників управління комунальної власності. На даний час зроблені фотосфери 30% об’єктів. Робота продовжуватиметься й надалі і, таким чином, потенційні інвестори зможуть здійснити віртуальний тур по цих об’єктах не виходячи з дому.