Кияни перейматимуть досвід Херсонської мапи округів

26 Травня 2015 08:33
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Під час щорічної міжнародної науково-практичної конференції “Дні інформаційного суспільства в Україні”, що відбулась у Національній академії наук України, високу оцінку здобув презентований міським головою Володимиром Миколаєнко проект «Херсонська мапа округів» – перший подібний проект в Україні. На цій мапі місто Херсон розділено на мажоритарні округи, вказано контакти відповідального депутата округу, аби херсонці могли безпосередньо до нього звертатись для вирішення тих питань, які їх турбують. По кожному округу вказано скільки коштів було виділено на ремонт покрівель, водопроводу, ліфтів, каналізації, опалення, водостоків, шкіл, фасадів, електрообладнання, вентиляції, віконних блоків, починаючи з 2011 року. Зараз вийшли на рівень, коли доступна інформація аж до окремого під’їзду кожного будинку. Найближчим часом Мапа оновиться і на ній з’явиться інформація про усі дитячі садочки міста, позашкільні заклади, медичні установи з описом унікальності, можливостей та потенціалу лікування. На прохання багатьох херсонців на цій Мапі також з’явиться інформація про стан доріг у місті: скільки виділялось коштів на ремонт у 2014/15 роках, на яких відрізках велись роботи, будуть вказані точні адреси та вказано виконавця робіт, його контакти.

Міська рада вирішила не зупинятись на досягнутому і додати ще один пласт інформації – відкриті дані по виборам у кожному виборчому окрузі Херсона. З’явилась унікальна можливість дізнатися про результати виборів міського голови 2014 року по кожному виборчому округу. Так, кожен відвідувач проекту, натискаючи курсором на межі округу може побачити скільки голосів віддали його жителі за кожного кандидата. Джерело інформації: копії протоколів виборчих комісій позачергових виборів Херсонського міського голови 25 травня 2014 року. Цей пласт показав, що за допомогою загальнодоступних сервісів Google можна створювати безліч суспільно корисних проектів, не витрачаючи десятки, а то й сотні тисяч гривень. І система виборів може стати більш прозорою – адже усі зараз так цього прагнуть.

«Ми горді тим, що Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» – перша громадська організація в Україні, яка приєдналася до програми Google Maps Engine public data program, в рамках якої компанія Google надала безкоштовно ліцензію Google Maps Engine і опублікувала «Мапу виборів Херсонського міського голови 2014» в Галереї Google Мап. Найближчим часом на Мапі оновиться уся існуюча інформація та ми додамо інформацію про: усі дитячі садочки, що є у місті, усі позашкільні навчальні заклади, усі медичні заклади з переліком найкращих лікарів та медичного устаткування, яке є не в усій Україні.

Ми дуже щасливі від того, що сьогодні вперше можемо представляти Херсон та область як територію насправді інноваційного розвитку! Ще ніколи так багато трансформацій не відбувалось у цифровій сфері Херсонщини. І зараз наші сусіди – Миколаївська та Одеська області натхненні нашою роботою, хочуть співпрацювати і провести аналогічні кампанії у себе. Ми з радістю поділимось досвідом» – підкреслив міський голова.