30 травня – велодень у Херсоні

26 Травня 2015 16:00
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Всеукраїнський велодень – загальноукраїнська акція, яка об’єднує тисячі велосипедистів в спільному велопараді вулицями міст щороку в останню суботу травня.

Тож 30 травня, о 14.00, в парку ім. Ленінського комсомолу (поряд з фонтаном «Світловий») розпочнеться Велодень у Херсоні. На старті відбудеться розіграш футболок серед зареєстрованих учасників від Української миротворчої школи.

Далі, о 14.45, велопарад вирушить за маршрутом: вул. Пестеля – площа Свободи – пр.Ушакова – набережна по пр.Ушакова. У колоні проїдуть представники різних національностей з прапорами відповідних країн, демонструючи єдність і дружбу.

 На набережній по пр.Ушакова велопарад приєднається до фестивалю південного колориту, їжі та емоцій «Тишо-Тишо фест». Організатори Велодня планують цікаві конкурси, розіграш велосипедних призів, виставку незвичайних велосипедів тощо.

Нагадуємо, що Велодень – це неполітична акція, тому будьяка агітація або політичні заклики заборонені. Метою проведення Велодня є демонстрація кількості велосипедистів в місті, а також пропаганда здорового способу життя та велосипеда як транспортного засобу.