Маленькі херсонці взяли участь у флешмобі «Шевченка читаємо, Україну прославляємо»

25 Травня 2015 12:36
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Унікальна творчість та подвижницьке життя Тараса Шевченка зробили його постать одним із найпотужніших і найвідоміших символів України та українського народу. Події та дати, пов’язані з його життям, вшановуються як в українських  родинах, так і на державному рівні.

Так, 21 травня, напередодні 154-ої річниці перепоховання Т.Г.Шевченка на Україні, дитячі бібліотечні філії № 5, 10 та 22 Херсонської ЦБС провели флешмоб «Шевченка читаємо, Україну прославляємо». Активну участь в акції взяли загальноосвітні навчальні заклади №32, 53, 13.

Зібравшись вранці на проспекті Текстильників, учні молодших класів, користувачі бібліотек прийшли з творами Шевченка до його пам’ятника й протягом 15 хвилин читали їх. Потім до декламування віршів Кобзаря приєднались дошкільнята з дитячого садочку №71. Учасники заходу також вигукували заклики щодо шанування української мови, України та Т.Шевченка.

Закінчився флешмоб покладанням квітів Кобзарю та роздачею листівок мешканцям міста із закликом читати українською та відвідувати бібліотеки.