Півзахисник «Кристала» розповів про свою акліматизацію в Херсоні

23 Травня 2015 14:14
fckristal.com

fckristal.com

Півзахисник «Кристала» розповів про свою акліматизацію в Херсоні та підготовку до матчу з колишнім суперником.

Напередодні матчу 25 туру, в якому «Кристал» зіграє з кременчуцьким «Кременем», ми поговорили з колишнім гравцем «Кременя», а нині – одним із лідерів херсонського «Кристала» Романом Фатієм. Після нетривалої підготовки Роман влився у херсонський колектив і зараз демонструє хороший рівень гри. Завдяки цьому тренери довіряють йому місце в основі. Як йому живеться в нашому клубі і що думає про найближчий матч – про це далі в розмові з Романом.

– Розкажи про своє перебування в «Кристалі». Чи встиг освоїтись у нашому клубі? Що можеш сказати про сам Херсон?

– У «Кристалі» я знаходжусь відносно недавно, та за цей час устиг здружиться з усіма хлопцями і комфортно почуваю себе в колективі. Атмосфера у нас бойова, ми завжди налаштовані на перемогу і на те, щоб виконувати установку тренера. З ним у нас повне розуміння. Я вдячний йому за ту довіру, яку він мені надає, і за підтримку, яка мені була необхідна спочатку моєї появи в команді. А взагалі він різностороннє розвинена особистість, з ним цікаво працювати і можна багато чому навчиться як у життєвому, так і в професійному плані. Херсон на мене справив позитивне враження. Чисте, доглянуте місто з позитивними людьми. Коли з’являється вільний час, люблю просто прогулятись містом і ще краще познайомиться з ним. Я радий, що став частиною цього колективу, думаю, що це піде мені тільки на користь

– За останній час ти закріпився у стартовому складі. Як ти сам оціниш свою гру в «Кристалі»?

– Моє завдання – виходити на кожен матч і залишати всі сили на футбольному полі, виконуючи установку тренера. А він уже оцінює мою гру. Так само і вболівальники. Якщо їх більше на стадіоні, значить ми рухаємось у правильному напрямку.

– Весною «Кристал» виступає доволі прогнозовано, хоча в кількох матчах пропускав необов’язкові голи і програвав. Як думаєш, чого не вистачило для вдалішого результату? Адже останні матчі з лідерами показали, що ми можемо протистояти їм.

– Думаю, не вистачило нам холоднокровності і концентрації в деяких моментах. Нам все таки протистояли хороші колективи і вони не пробачили наших помилок.

– Наступний матч «Кристал» зіграє з твоєю колишньою командою – «Кременем». Чи має це для тебе якесь значення чи додаткову принциповість?

– Кожен матч для мене принциповий, тому що ми завжди налаштовуємося тільки на перемогу. Ми хочемо бути вище в турнірній таблиці і для цього нам треба перемагати, так що з цієї точки зору цей матч принциповий для нас. Стосовно мене, то буде приємно зустрітися на полі з колишніми партнерами.

– Хоч ти пробув у «Кремені» недовго, але встиг трохи вивчити стиль команди. Як гадаєш, це допоможе «Кристалу» краще підготуватися до цього матчу?

– Я думаю, наш тренерський склад прекрасно знає суперника і націлено готує нас на цю гру. Зі свого боку, ми постараємося виконати всі задумки нашого штабу і, думаю, тоді ми можемо розраховуватись на позитивний результат.

ФК «Кристал»