Парламент проти урядових ініціатив щодо знищення масового спорту і фізичної культури

20 Травня 2015 09:59
tomenko.ua

tomenko.ua

Так віце-президент НОКу, народний депутат України, співавтор законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей (реєстр. № 2067) Микола Томенко прокоментував сьогоднішнє ухвалення Верховною Радою цього проекту закону.

Зокрема, М. Томенко повідомив, що парламент не підтримав урядову ідею скорочення мінімальної кількості уроків фізичної культури у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах з 3-х до 2-х уроків на тиждень. Також парламент зупинив урядову ідею скорочення дитячих та юнацьких спортивних шкіл на розсуд місцевих чиновників; тепер це можливо буде зробити лише за умови погодження з Міністерством молоді і спорту.

Крім цього, законом скасовуються норми щодо запровадження плати за навчання дітей у дитячо-юнацьких спортивних школах та ряд інших заходів для уникнення скорочення підтримки діючої мережі масового спорту та фізичного виховання.

Микола Томенко нагадав, що це вже друга законодавча ініціатива народних депутатів, що підтримують фізичну культуру і спорт, яка не дозволяє Уряду зменшувати фінансування цієї галузі. Так, в результаті першого втручання парламенту дитячо-юнацькі спортивні школи були дофінансовані на 100 мільйонів гривень, що бодай частково зупинило масове закриття цих установ.