Херсонській міській галереї дитячої та юнацької творчості «Синій кіт» – 30 років!

20 Травня 2015 15:12
city.kherson.ua/

city.kherson.ua/

16 травня 30-річчя відсвяткував один з перших і небагатьох виставкових майданчиків дитячої творчості в Україні – херсонська міська галерея дитячої та юнацької творчості «Синій кіт», яка є органічною частиною херсонського навчально-естетичного комплексу «Художня школа».

На святі присутні змогли переконатися в унікальності галереї, діяльність якої дуже різноманітна, багатогранна і виходить за межі міста і навіть країни. Це і презентація художніх творів дітей, молоді і досвідчених художників; і виставкова діяльність, яка не обмежується площами власної зали, а активно проводиться у різних установах як рідного міста, так і в інших галереях різних міст України та зарубіжжя; і методична та наукова робота для викладачів образотворчого мистецтва початкових мистецьких навчальних закладів Херсонської області та України в цілому; і цікаві інноваційні творчі заходи для дітей і дорослих, в ході яких у реальному часі виникають об’єкти мистецтва: інноваційні кластери, відкриті уроки дизайну, проф-флеші, паради інсталяцій тощо.

Експозиція ювілейної виставки складається з трьох частин: перша – «Квіти до ювілею» – 30 букетів, які учні молодших класів намалювали в подарунок своїй галереї, друга – ретроспектива виставкових афіш та плакатів, третя – роботи учнів навчально-естетичного комплексу «Художня школа».

Під час відкриття виставки грамотами Міністерства культури України, управління культури Херсонської міської ради, Академії безперервної освіти були нагороджені працівники галереї. Також отримали свої нагороди учні навчально-естетичного комплексу «Художня школа», які стали учасниками та переможцями 10 міжнародного конкурсу живопису та графіки «На своїй землі», проведеного в Мінську (Білорусь).