Спорт повинен стати засобом пропагування України, а не відмивання бюджетних коштів, – Микола Томенко

18 Травня 2015 09:26
biathlonfan.com.ua

biathlonfan.com.ua

Про це віце-президент НОКу, почесний президент Федерації біатлону в Україні Микола Томенко сказав, перебуваючи в Чернігові на засіданні клубу прихильників біатлону, де відбулася зустріч з біатлоністами збірної України та відзначення завершення спортивної кар’єри Олександра Біланенка, Андрія Дериземлі та Сергія Седнєва.

«Успіхи українських спортсменів ще раз підтверджують, що спорт – поодинокий засіб пропагування України, яка, незважаючи на складну соціально-економічну та військову ситуацію, перемагає на спортивних фронтах», – зазначив М. Томенко.

Він нагадав, що біатлоністи у попередньому сезоні показали себе як один із найуспішніших видів спорту України; наші спортсмени з гордістю несли прапор України на міжнародних змаганнях – від Олімпійських ігор до Чемпіонату світу та Універсіади.

«Цю естафету перемог підтримують й інші види спорту. Натомість усім чиновникам, які відповідають за спорт, необхідно зрозуміти, що державну політику треба будувати в такий спосіб, щоб підтримувати ті види спорту, федерації і напрямки, які успішно працюють та здатні пропагувати Україну. Бо, як бачимо, історія з державним фінансуванням Євро-2012, історія з підготовкою до так званої Зимової олімпіади в Україні сьогодні є предметом різноманітних судових та прокурорських розбірок про активне відмивання бюджетних коштів», – зауважив віце-президент НОКу.

Тому, на його переконання, сьогодні треба зробити все, щоб, по-перше, підтримати пріоритетні види спорту, які найбільш підготовлені в Україні, і зробити український спорт засобом пропагування нашої держави, а не відмивання бюджетних коштів.