У Херсоні відсвяткували День Європи

17 Травня 2015 14:11

dsc_0255

З самого ранку в місті відбувалися різноманітні культурні і спортивно-розважальні заходи. Святковий день відкрили масовим виконанням Гімну України, який зареєстрували як рекордний у номінації «Наймасовіше виконання гімну України з найбільшою кількістю духових інструментів». До участі у виконанні Гімну долучилися 15 оркестрів з Херсонської області, які використали 211 духових інструментів.

dsc_0273

Незабаром відбулася святкова хода центральними вулицями Херсона. Мешканці міста несли українську і європейську символіку, разом з усіма прапорами країн-членів ЄС.

dsc_0296

Починаючи з 11.00 херсонці та гості міста долучались до створення «їстівної» мапи Європи». Водночас у Потьомкінському сквері, на набережній парку Слави, в Комсомольському і Міському парку та в інших локаціях відбувались різноманітні акції і вікторини. На площі перед облмуздрамтеатром проходив турнір зі стрітболу та змагання гирьовиків. На вулиці Суворова виступали творчі колективи міста та займалися фейс-артом. Співали і танцювали також у Міському парку. Тут проходив конкурс дитячих малюнків та вистави лялькового театру.

dsc_0316

Крім цього, в обласному художньому музеї ім. О. Шовкуненка відкрилась виставка робіт європейських художників. З 15.00 на площі перед ККЗ «Ювілейний» розпочалась концертна програма «Вальс об’єднує народи».

dsc_0336

dsc_0343

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора