В Херсоні міська влада – проти підвищення тарифів

15 Травня 2015 08:11
city.kherson.ua

city.kherson.ua

На засіданні координаційної ради Херсонської міської ради міський голова Володимир Миколаєнко ініціював звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення різкого підвищення тарифів на комунальні послуги для населення.

«Як ми знаємо, у лютому-березні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла три постанови, якими збільшила вартість тарифів на електричну енергію фактично на 20-50%, на теплову енергію – більше як на 60%, і найважкіше рішення для громади – збільшення практично в 7 разів вартості «голубого палива». Тому завтра на пленарне засідання сесії міської ради виноситься звернення, в якому ми просимо призупинити рішення Національної комісії і публічно переглянути процедуру встановлення цих тарифів. Бо коли заморожується мінімальна заробітна плата, коли бачимо згортання програм соціального захисту, бачимо зменшення зайнятості населення, ми розуміємо, що це може призвести тільки до соціального напруження та зубожіння населення. Такого ми допустити не можемо», – наголосив міський голова Володимир Миколаєнко.

Відповідаючи на запитання журналістів, керівник міста зазначив, що це позиція міської влади Херсона: «Ми не узгоджували це рішення з іншими керівниками міст, але сподіваюсь, вони підтримають нашу ініціативу та звернуться до Гаранта Конституції, Гаранта наших прав і свобод щодо неможливості різкого здорожчання життя людей».

Володимир Миколаєнко підкреслив, що на засіданні координаційної ради проект звернення підтримали депутати-представники всіх політичних партій, та висловив сподівання на прийняття рішення з цього питання у сесійній залі.

«Більше того, міська влада не допустить ніякого підвищення вартості послуг, які регулюються сьогодні саме нами: рішень щодо підвищення вартості послуг житлових організацій, вартості транспортних перевезень – міською владою прийнято не буде», – наголосив міський голова.