Українські товари контрабандою ввозив через Херсонщину мешканець Криму

15 Травня 2015 12:42
ua.112.ua

ua.112.ua

Велику партію досить загадкової контрабанди затримали бійці Херсонського прикордонного загону на пункті вїзду-виїзду з окупованого Криму у Чаплинському районі Херсонщини.

Через цей пункт на материкову Україну намагався заїхати мешканець Сімферополя, котрий керував мікроавтобусом «Фольксваген» із городиною. Але у прикордонників викликав підозру той факт, що вантаж складався з картоплі та яблук, які зазвичай везуть до окупованого півострова, де ціни на городину вищі.

Вони вирішили оглянути мішки та технічні виїмки в транспорті, і їхні підозри виявилися обґрунтованими: там знайшли ні багато ні мало 940 пачок не задекларованих цигарок. Причому цигарки були українського виробництва, і мали справжні акцизні марки. Де сімферополець їх надибав, і чому вирішив повторно відправити на материк, поки залишається таємницею. Втім, прес-секретар Херсонського прикордонного загону Максим Сорока зазначив, що то вже друга за останні тижні спроба  кримських ділків «проскочити» через тимчасовий кордон із контрабандними тютюновими виробами. Але обидві провалилися.