71 дерево висадять у Херсоні в пам’ять про річницю депортації кримських татар

15 Травня 2015 10:42
www.memory.gov.ua

www.memory.gov.ua

Акція відбудеться 17 травня біля кіноконцертного залу «Ювілейний». Організатор заходу кримськотатарський культурний центр «Куреш» запрошує всіх небайдужих городян долучитися до озеленення міста і вшанувати загиблих у період радянської депортації з Криму.

До анексії Росією Криму на історичній батьківщині кримських татар такі заходи проводили щорічно 17-18 травня. У сьогоднішніх реаліях це неможливо, адже меджліс отримав відмову від місцевої влади Сімферополя на проведення будь-яких заходів до цих дат. Тож організатори сподіваються привернути до цієї проблему значну увагу. Закладення нового скверу має символізувати відродження кримських татар після тяжких випробувань.

А 18 травня представники центру «Куреш» анонсують підбиття підсумків конкурсу письмових робіт для старшокласників і студентства на тему боротьби українського і кримськотатарського народів з тоталітарним режимом в СРСР. Твори приймали до 14 травня включно українською, російською і кримськотатарською мовами, зокрема і від дітей із Криму, які за бажанням могли писати під псевдонімами. Автори трьох кращих робіт отримають у подарунок планшетний ПК, електронну книгу і чотиритомник «Історія кримських татар» під редакцією Валерія Возгріна.