Духовні скарби Херсонщини

14 Травня 2015 14:21
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Завдяки самовідданій творчій праці тих, хто присвятив своє життя розвитку музейної справи, дбайливо зберігається й примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного.

2015 рік – рік ювілеїв. У цьому році херсонці відзначають 125 років від дня заснування Херсонського обласного краєзнавчого музею та 155-річний ювілей засновника музею, відомого громадського діяча, археолога і краєзнавця Віктора Гошкевича.

До відзначення ювілейних дат працівники  інформаційно-бібліографічного відділу Центральної міської  бібліотеки ім. Лесі Українки провели День краєзнавця, запросили фахівців і презентували у подарунок музею віртуальний тур (ProShow Producer) «Херсонський краєзнавчий музей: традиції та сучасність».

Студенти Херсонського політехнічного коледжу, які навчаються за спеціальністю «Туристичне обслуговування» із презентації завідуючої історичним відділом Херсонського обласного краєзнавчого музею Чорної Катерини дізналися про життя родини Гошкевича, про історію одного з провідних  культурних центрів області та півдня України – Краєзнавчого музею, та ознайомилися зі старовинними експонатами античних часів. Почесний гість заходу кандидат історичних наук, вчений-археолог, фахівець в галузі археологічних, палеоекологічних, пам’ятко-охоронних досліджень та теорії туристичної галузі – Микола Оленковський виступив із змістовною промовою та подарував бібліотеці 18 авторських книг краєзнавчого характеру.

Зануритися в історію, віртуально відвідати зали Херсонського обласного краєзнавчого музею пощастило і учням школи №27. Діти не тільки ознайомилися із представленими в музеї експонатами, а й проявили власні знання з історії Таврійського краю, та рідної Херсонщини.