Микола Томенко: Щоб перемогти корупцію, Уряд вирішив її очолити

13 Травня 2015 14:55
tomenko.ua

tomenko.ua

Ніхто не міг збагнути, що означає фраза прем’єр-міністра про те, що корупція подолана на вищому рівні. І тепер стало зрозуміло, що для того, аби її «подолати», Уряд вирішив сам її очолити. Про це заявив народний депутат Микола Томенко, виступаючи сьогодні в парламенті.

Причому, очолюючи цю корупцію, Уряд на словах мужньо «бореться» з нею, зауважив політик.

Для прикладу він навів те, що під час травневих вихідних Уряд подав Президенту пропозиції ветувати кілька важливих законів: одним із них забороняється видобуток піску і гравію у заповідних зонах, а другим – вивезення українського лісу-кругляка за кордон.

«Слава Богу, перший закон Президент підписав, а от щодо другого, то Уряд наполягає, що начебто СОТ категорично проти заборони експорту необробленого лісу. Я знаю прізвище цього «СОТа», який пообіцяв, що коли він очолить Держлісагентство, то забезпечить для урядової партії фінансову підтримку на виборах. Тому я вимагаю він Президента підписати даний закон, а «СОТом» нехай займається Генпрокуратура», – заявив М. Томенко.

Також, за його словами, практично в кожному міністерстві є спеціально уповноважені люди (чи заступники, чи радники, чи помічники), які, фактично, забезпечують корупційні схеми в інтересах конкретних політичних сил.

«Тому для того, щоб усі наші пафосні виступи про перемогу над Росією мали якийсь сенс, ми повинні сконцентруватися і перемогти корупцію. Переможемо корупцію – переможемо і Путіна!», – підсумував М. Томенко.