Херсонські бібліотекарі організували патріотичний батл «Пам’яті полеглих гідні»

13 Травня 2015 14:14
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Бібліотекарі Херсона організовують своїх читачів у команди для участі у патріотичному батлі «Пам’яті полеглихгідні».

Так, 8 травня, напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, працівники філії №3 Херсонської централізованої бібліотечної системи провели патріотичний батл між 7-класниками шкіл №46, 47 та Херсонського ліцею журналістики, економіки, правознавства.

У підготовчий етап батла входив марафон бойової слави Херсона та області. Команди шкіл відвідували пам’ятники і меморіали на честь загиблихуроки війни. Зроблені на місцях фотографії послужили для складання Google-карти «Пам’яті полеглих варті» (https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=zgZl0HN_zqsw.kWP0zzQA3DfI) – спираючись на неї, учасники патріотичного змагання відповідали на питання, пов’язані із зображеними пам’ятними місцями. Де встановлено меморіальний комплекс загиблим викладачам та учням? Де в Херсоні знаходиться пам’ятник невідомому солдату? Скульптура якоїбогині вінчає монумент на честь 50-річчя Перемоги? Хто зображений на барельєфах меморіального комплексу загиблим землякам? На ці та інші питання знають відповіді учні шкіл Житлоселища.

Крім знань, учасники батла – читачі бібліотеки-філії №3 –змагались і в театральній творчості. Кожна з команд отримала домашнє завдання: інсценувати уривок літературного твору про війну.

І, звичайно ж, було журі, яке оцінювало правильні відповіді та виступи команд балами. По закінченню патріотичного батла всі школярі отримали грамоти за свою участь у змаганні.