Художній музей презентував виставку до 70-річчя Перемоги

11 Травня 2015 10:20
artmuseum.ks.ua

artmuseum.ks.ua

7 квітня, у Херсонському обласному художньому музеї ім. О.О.Шовкуненка відбулось урочисте відкриття виставки «Заради життя…», присвяченої 70-річчю Перемоги у Другій світовій війні.

На виставці було представлено близько 70 витворів мистецтва відомих вітчизняних майстрів.

Твори живопису, графіки, скульптури належать митцям, які не просто були свідками, але й брали участь у воєнних діях, мають бойові нагороди. Серед художників старшого покоління були представлені роботи і наших земляків. Таких, як Олексій Шовкуненко, Валентин Бунов, Іван Ботько, Борис Лавриненко та інші.

Експозицію картин доповнили історичними матеріалами, серед яких фотографії воїнів-героїв. Також представили глядачам світлини представників роду Видриганів. Відомо, що походить цей рід із Бериславського району Херсонської області.

На вході всіх гостей заходу зустрічав урочистим маршем оркестр Херсонської морської академії, особливу атмосферу на виставці створили музичні твори у виконанні ансамблю бандуристів під керівництвом Наталі Мазур.

До участі в урочистості запросили ветерана війни, художника, почесного громадянина Херсона Федора Загороднюка, який у свої 93 роки досі активно допомагає і вболіває за долю рідної Херсонщини та України.

Гучними оплесками громада висловила  свою вдячність та захоплення життєвим і творчим шляхом воїна, митця та справжнього патріота.