Херсонські фонтани працюватимуть

10 Травня 2015 16:30
wikimapia.org

wikimapia.org

Щодо цього херсонцям в очікуванні літа хвилюватися не варто. На всіх шести фонтанах, що знаходяться на балансі міського водоканалу, проведено розконсервацію електрообладнання та насосних агрегатів, виконані чистка та косметичний ремонт чаш, відновлені пошкоджені керамічні плити, упорядкована прилегла територія. У 2015 році, згідно з прийнятим на сесії міської ради рішенням, на поточний ремонт фонтанів передбачено 99 000 грн, на технічне обслуговування – 201 000 грн.

Привели до ладу фонтани на набережній (просп. Ушакова), на бульварі Мирному, Світовий (у парку Ленінського комсомолу), біля ККЗ «Ювілейний», «Лілія» (по просп. Ушакова) та у Пушкінському сквері. Та ось що цікаво – не всі об’єкти, що херсонці вважають фонтанами, дійсно є ними насправді. Як пояснив директор КП «Херсонводоканал» Ігор Козаков, об’єкти на бульварі Мирному (за кінотеатром «Україна») та на площі Фестивальній (перед ККЗ «Ювілейний») – це спеціалізовані гідротехнічні споруди, що із самого початку були призначені для забезпечення кондиціонування та інших внутрішніх кліматичних параметрів у залах закладів культури.

З тією ж метою було споруджено і об’єкт на проспекті Будівельників (біля колишнього кінотеатру «Шумен»). З часом він перестав працювати і був перетворений на величезну клумбу. До речі, фонтан у Потьомкінському сквері також вважається архітектурною спорудою.

Як повідомляє заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Віктор Трамбовецький, фонтани будуть радувати городян у вихідні та святкові дні.