У Новій Каховці пройде ІІ Таврійський туристичний конгрес

7 Травня 2015 16:00

Izobrazhenie-166З 14 по 16 травня буде проходити ІІ Таврійський туристичний конгрес, безпосередню участь у якому візьме Нова Каховка. Тим паче, що місто вже володіє подібним досвідом.

Сьогодні, 7 травня, у малій залі засідань міськвиконкому, під головуванням заступника директора Департаменту зовнішньополітичної діяльності, туризму і курортів Херсонської ОДА Сергія Шкарупи, відбулась нарада з приводу організаційних питань. Участь в обговоренні взяли перший заступник міського голови Леонід Чурсинов, керуючий справами виконкому Василь Акуленко, директор громадської організації «Агенція регіонального розвитку таврійського об’єднання територіальних громад» Павло Ярмій, представник територіального об’єднання громад з Каховки, науковий співробітник з питань охорони культурної спадщини Бериславської РДА та інші. Попередня програма конгресу вже розроблена.

 До участі запрошуються туроператори, туристичні агенства, підприємці (сфера ресторанного, готельного бізнесу), преса та інші. За словами Сергія Шкарупи, вже 6 областей підтвердили свою участь у конгресі. Крім того, очікується прибуття гостей зі столиці, а також з інших країн – Грузії та Німеччини. Безпосередню участь у заході візьме керівництво області та Херсона. У день відкриття заплановане проведення прес-брифінгу компанії Google Україна на тему «Реалізація проекту «Цифрове перетворення Херсонської області – технології Google представлення туристичної привабливості регіону». Пленарна частина роботи конгресу передбачає роботу за наступними напрямами: – міжрегіональне співробітництво та управління сферою туризму на регіональному рівні;

– індустрія туристичного сувеніру;

– можливості та перспективи ділового та інвент-туризму як фактор розширення рамок курортно-туристичного сезону;

– проблеми підвищення якості об’єктів індустрії гостинності.

Запланована робота ярмарки сувенірів, прес-конференції, екскурсійні подорожі тощо. Детальна програма – у нашій наступній публікації. Офіційне відкриття конгресу відбудеться у «Прем’єрі», о 13:00.

Джерело: nk-online.tv