Микола Томенко: Знання іноземних мов не звільняє від відповідальності за корупцію і бездіяльність

5 Травня 2015 16:16
business.ua

business.ua

Про це народний депутат Микола Томенко заявив в ефірі Черкаської ОДТРК «Рось», коментуючи діяльність урядовців та місцевої влади після створення коаліції та формування Уряду.

«На жаль, переживаємо зараз розчарування від чергової ілюзії. Свого часу сподівалися, що молоде покоління на посадах змінить державу, але переконалися в тому, що вік не є достатньою професійною умовою чесної діяльності в інтересах України. Тепер переживаємо початок розчарування стосовно так званих менеджерів зі знанням іноземної мови або іноземців, які ощасливлять Україну. Як показує досвід, навряд чи можна назвати хоч один успішний приклад таких менеджерів чи іноземців, які би продемонстрували знання ситуації і швидкість прийняття ефективних та правильних рішень», – сказав М. Томенко.

Тому, на його думку, сьогодні вже треба говорити не лише про відповідальність Прем’єр-міністра, а й про необхідність Президента оперативно відреагувати на призначення тих чиновників, що не пройшли випробування часом, оскільки в іншому випадку відповідальність почне лягати вже на нього.

«Напевно, для більшості цих людей треба сказати, що знання іноземних мов не звільняє від відповідальності за корупцію і бездіяльність», – резюмував Микола Томенко.