У травні перевірятиметься готовність херсонських пляжів

28 Квітня 2015 16:00

perevirka-plyajiv_2За рішенням виконавчого комітету міської ради, проводяться заходи з підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах Херсона у 2015 році.

Визначено перелік місць масового відпочинку людей на водних об’єктах: пляж «Молодіжний», спортивно-оздоровчі комплекси ТОВ «Конка» та яхт-клуб «Лілея», пляж «Південний» («Гідропарк»), водна станція і пляж Херсонської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (2-й затон).

Як розповів начальник відділу з питань цивільного захисту м.Херсона Олександр Лещенко, з 12 по 15 травня поточного року заплановано провести перевірку готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах міста до роботи в літній оздоровчий період 2015 року, зі складанням актів перевірки за кожним об’єктом. Перевірки проводитиме створена за рішенням виконкому міська комісія. Тож до 5 травня керівники водних об’єктів та суб’єкти господарювання, які використовують водні об’єкти з виробничою, оздоровчою, спортивною метою або для відпочинку людей, мають підготувати їх до роботи згідно з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України: обстежити та очистити дно акваторії, уточнити межі зони відповідальності рятувального поста, забезпечити його належне функціонування, виставити буї, розмістити на видних місцях інформаційні матеріали щодо заходів безпеки на воді, способів надання допомоги потерпілому та саморятування тощо.

Питання про стан готовності пляжів планується розглянути на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у третій декаді травня 2015 року.

Олександр Лещенко зауважив, що обов’язково буде проведена роз’яснювальна робота з питань безпеки на водних об’єктах, правил поведінки під час купання та надання першої медичної допомоги потерпілим, а такожінформування про спеціально відведені місця для купання (пляжі, водні станції) та місця, де купання категорично заборонено.