Мобілізаційні заходи в Херсоні мають безумовно виконуватись

28 Квітня 2015 07:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

З 20 квітня по 5 травня проходить п’ятий етап часткової мобілізації. Як розповів начальник відділу з питань оборонної та мобілізаційної роботи Олександр Єфанов під час апаратної наради керівників виконавчих органів міської ради, план мобілізаційних ресурсів від Херсона складає 305 осіб (45 офіцерів та 260 солдатів/сержантів).

Згідно з розпорядженням міського голови Володимира Миколаєнка, у районах міста, сільській та селищних радах створені робочі групи, які за участі представників міськвійськомату та правоохоронців здійснюють оповіщення і розшук військовозобов’язаних та призовників. Для забезпечення цих заходів виконавчі органи міської ради надають допомогу автотранспортом та пальним.

На сесії міської ради депутати прийняли звернення до керівників підприємств, установ та організацій міста щодо необхідності безумовного виконання Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». На важливості заходів із підвищення обороноздатності держави звернув увагу і міський голова в ході наради з керівниками підприємств та організацій міста.

Одночасно з проведенням часткової мобілізації з 1 квітня по 30 травня 2015 року проводиться весняний призов громадян на строкову військову службу. Згідно з планом передбачено призвати 200 херсонців.

За розпорядженням міського голови, створено призовну ділянку, працює медична комісія. Проведено чотири засідання призовної комісії, де розглянуто питання направлення призовників у команди, надання відстрочок у зв’язку з сімейними обставинами та навчанням.

Згідно з рішенням Міністерства оборони України, призовників направляють до сухопутних військ, військово-повітряних сил, морфлоту, Національної гвардії та СБУ. По місту Херсону комплектується тільки Національна гвардія, розповів Олександр Єфанов.