Херсонці приєдналися до акції «Зробимо Україну чистою!»

27 Квітня 2015 13:55

dniprovci225 квітня підприємства та мешканці Дніпровського району приєдналися до ювілейної всеукраїнської акції з благоустрою «Зробимо Україну чистою!». Колективи близько 150 підприємств, установ та організацій Дніпровського району, органи самоорганізації населення – квартальні комітети та ОСББ, мешканці проводили роботу з благоустрою прилеглої території. Всього до акції долучилось 1840 чол.

Прибрано 27,8 га прилеглих та прибудинкових територій, 10,7 га паркових зон. Під час проведення акції працювало 3 одиниці техніки.

Серед основних робіт: побілено 1891 дерево та 3579 погонних метрів бордюрів, упорядковано 1665 кв.м клумб. Висаджено 55 дерев, 80 квітів, 120 кущів. За результатами генерального прибирання Дніпровського району вивезено 22 куб.м сміття.

Роботи велися на декількох напрямках благоустрою. Приводили до ладу дерева у скверах, парках та на проспектах району ті, хто професійно займається благоустроєм – працівники комунальних підприємств, які обслуговують територію Дніпровського району. Проведено роботи з побілки дерев, бордюрів на бульварі ім. Т.Г. Шевченка, в Придніпровському парку, парку ім. Маргелова.

Одними з найактивніших учасників акції стали посадовці органу місцевого самоврядування району. Посадовцями виконавчих органів Дніпровської районної у м. Херсоні ради упорядковано розарій біля адміністративної будівлі та альпійську гірку. Традиційно акція з благоустрою пройшла на підшефній території бульвару ім. Лесі Українки. Силами посадовців управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної у м. Херсоні ради побілено дерева та бордюри, вичищено бульвар від побутового сміття. Новими саджанцями поповнився бузковий гай. На квітковій клумбі працівниками територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) Дніпровського району висаджено ромашки, інші квіти.

Активну участь в акціях з благоустрою завжди беруть мешканці району. Трудовий десант квартального комітету №15 селища Текстильників на чолі з головою квартального комітету Надією Римар навів благоустрій на території кварталу. Працювали дружно і малі і дорослі мешканці кварталу. До всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!» прибудинкові території органів самоорганізації населення розцвіли весняними квітами. Найгарніші квітники з гербаріями, алеями мають ОСББ «Самоцвіт» (вул. 40 років Жовтня, 161-а, голова Валентина Гусева) та ОСББ «Фактор» (вул. 28 Армії,4, голова Ольга Ревук). Мешканці приватного сектору району також долучилися до всеукраїнської акції. Навколо будинків цвітуть весняні квіти, рідкісні кущі та дерева. Долучилась до акції учнівська та студентська молодь, а також працівники приватних компаній.

Дніпровський район активно підтримав ювілейну всеукраїнську акцію з благоустрою «Зробимо Україну чистою!». Виконавчий комітет Дніпровської районної у м. Херсоні ради висловлює щиру подяку усім, хто долучився до акції, хто кожного дня дбає про свою прибудинкову територію, про своє місто.