Роботу «з усіма зручностями» отримали біженці на Херсонщині

26 Квітня 2015 16:25
khersonci.com.ua

khersonci.com.ua

Понад півтори сотні біженців отримають на Херсонщині одночасно безкоштовне житло, харчування, роботу, ще й можливість оздоровитися з дітьми на морі.

На організованому обласним центром зайнятості ярмарку вакансій у курортному Скадовську саме вимушені переселенці отримали можливість обирати найкращі пропозиції сезонної роботи від власників пансіонатів, дитячих таборів та кафе. І вибір для них таки був: на 151 вимушеного переселенця підприємства Скадовського, Цюрупинського, Голопристанського районів краю пропонували 186 робочих місць із житлом і харчуванням, і 391 місце – просто з житлом. Тож усі без винятку біженці отримали направлення на працевлаштування.

Всього на весняних ярмарках  у Херсонській області таких направлень безробітним видали 1213. Тобто можливість влаштуватися на тимчасову, хоча й легальну роботу з усіма соціальними гарантіями, отримав майже кожен другий його учасник. А в кризу такий результат можна вважати відмінним.

Начальник відділу обласного центру зайнятості Наталія Португальска доповнила: роботу «з усіма зручностями» на чорноморському узбережжі Херсонщини наймачі пропонують звичайно з травня по вересень, або з червня по жовтень. Розміри зарплати зазвичай дуже різняться – від «мінімалки» до трьох тисяч гривень, а в середньому близько двох тисяч гривень на місяць. Такі гроші можна заробити, працюючи кухарем, офіціантом, барменом, охоронцем, вантажником або оператором пральних машин.