В Херсоні вшанували жертв Чорнобильської катастрофи

24 Квітня 2015 17:40

Церемонія вшанування пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф пройшла 24 квітня в Херсоні. У заході взяли участь представники міської і обласної влади, члени сімей загиблих ліквідаторів на ЧАЕС, голови районних у місті рад, представники громадських організацій, військові, співробітники УМВС України, учнівська та студентська молодь.

29 років тому, в ніч на 26 квітня на четвертому енергоблоці атомної електростанції сталася катастрофа, від якої постраждали мільйони людей.

«Лише сьогодні ми насправді розуміємо, якими могли б бути наслідки трагедії, якщо б не подвиг ліквідаторів. Вони поклали своє здоров’я й життя, захищаючи нас від страшної екологічної катастрофи», – сказав Володимир Миколаєнко.

Він також повідомив, що після зустрічі з вдовами загиблих ліквідаторів та обговорення проблемних питань, було вирішено на місці сьогоднішнього пам’ятного знаку жертвам радіаційних аварій і катастроф, до 30-річчя Чорнобильської трагедії, встановити пам’ятник.

У річницю Чорнобиля херсонці згадали й ядерні аварії, які сталися в інших країнах. Цій темі присвячувалася літературно-музична композиція «Голоси держав» у виконанні учасників навчального народного театру «Студі-Арт» Херсонського державного університету.

Завершився захід покладанням квітів до пам’ятного знаку.