У міській раді відбулась зустріч із вдовами постраждалих від аварії на ЧАЕС

24 Квітня 2015 08:17

pamyati-chornobylcivЗ нагоди 29-ї річниці Чорнобильської трагедії міський голова Володимир Миколаєнко та заступник міського голови Сергій Черевко зустрілись із вдовами громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

«Це трагедія для всіх нас, а для вас, хто втратив рідних, – постійний біль і постійна драма. І як сьогодні наші бійці боронять українські кордони та захищають нашу незалежність, так і 29 років тому чоловіки захищали батьківщину від страшної екологічної катастрофи. Наш обов’язок перед ними – пам’ятати їх подвиг, бо вони зберегли наше життя в тому числі, ризикуючи власним здоров’ям і життям», – зауважив Володимир Миколаєнко, наводячи особисті спогади про той страшний рік.

До роздумів про цінність людського життя, гіркий слід страшної трагедії у долях людей спонукали пісня «Молитва за Україну» та музична композиція «Мелодія» у виконанні учениць Таврійського ліцею мистецтв Єлизавети Кобеляцької та Анни Федорчук.

Учасники зустрічі обговорили з керівником міста актуальні проблеми, які їх турбують: збереження та збільшення розміру соціальних виплат, транспортне обслуговування пільгових категорій громадян, встановлення пам’ятника на місці пам’ятного знаку жертвам радіаційних аварій і катастроф.

«Нажаль, з 1 червня припиняється фінансування деяких пільг із державного бюджету і великий фінансовий тягар покладається на міський бюджет. Ми беремо на себе фінансові зобов’язання з соціальної підтримки, намагатимемось компенсувати те, що не закладено у державному бюджеті. Зокрема, знайдено кошти для забезпечення перевезень пільговиків тролейбусами та річковим транспортом до дачних ділянок в акваторії Дніпра. Перевиконання дохідних частин міського бюджету також будемо спрямовувати в першу чергу на соціальний захист», – запевнив міський голова. Він також пообіцяв допомогти з виготовленням пам’ятника ліквідаторам та постраждалим від аварії на ЧАЕС.

Як розповів Сергій Черевко, щороку у міському бюджеті передбачаються кошти для надання адресної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Цього року адресну допомогу отримають 105 членів сімей померлих громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Крім того, перераховано кошти Південному регіональному відділенню Міжнародного благодійного фонду інвалідів Чорнобиля та Херсонській міській громадській організації «Союз Чорнобиль України».