На Каховщині на природу випустили фазанів

21 Квітня 2015 10:40
kahzorya.org.ua

kahzorya.org.ua

Щоб відчути радість спілкування з природою не обов’язково їхати за тридев’ять земель – в непрохідні джунглі, на коралові острови… Природа починається біля порога твого будинку.

У затишному куточку Чорнянських мисливських угідь, що простягаються на двох тисячах гектарів, якщо пощастить, ви побачите полохливих красенів-фазанів, вирощених почесним членом Українського Товариства мисливців та рибалок Миколою Федоровичем Стукананом та фермерським господарством «Травень», сюди їх завозять єгері УТМР. Крім того, протягом зими тут підкормлюють тварин та птахів.

– На території угідь мешкають дикі кози, зайці, лисці і фазани, у 2014 році відстрілено 2 вовки. У зимовий період, коли випадає багато снігу, корм стає для них майже недоступним, і тваринам стає складніше знайти собі прожиток. Тільки на відтворювальній ділянці чорнянських мисливських угідь Миколою Федоровичем викладено до 4 тонн зерновідходів, — говорить головний єгер Василь Нерезов. – Голодуючі тварини у пошуках корму виходять до селищ. Це може привести до їх загибелі від рук людей, адже у всіх різний рівень екологічної свідомості. Також, ослаблим від голоду, їм можуть загрожувати й здичавілі собаки.

На Чорнянську відтворювальну дільницю мисливських угідь 27 березня вже вдруге за весну привезли фазанів, вирощених М.Стуканом. Загалом кількість «відпускних» пернатих разом з випущеними у суботу побратимами склала 350 голів. Щоб ці птахи прижилися в дикій природі потрібні дві умови: перша – відсутність хижаків, друга – побільше високих кущів, де будуть ночувати. Все це вони і знайшли тут.

Щоб птахам було максимально затишно приживатися в дикій природі ще взимку тут провели санітарний відстріл лисиць (вполювали 14 штук), а також облаштували годівниці.