Херсонські рятувальники допомагають військовим у ремонті техніки із зони АТО

20 Квітня 2015 07:17
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

До складу Головного управління ДСНС області входить дуже важливий підрозділ – аварійно-рятувальний загін спецпризначення. Особовий склад саме цього підрозділу виконує функції з розмінування територій від боєприпасів часів 2-ї світової війни, пошуково-водолазних робіт та порятунку людей на воді, деблокування постраждалих під час дорожньо-транспортних пригод тощо і, звичайно, забезпечує ремонт всієї наявної техніки херсонських рятувальників.

У частині забезпечення, в якій є ремонтна група, обладнання та станки, завжди кипить робота. Майстрам аварійно-рятувального загону підвладна, як вантажна, так і легкова техніка. А з початку проведення антитерористичної операції на Сході країни роботи ще побільшало. Після звернення військових з проханням допомогти доводиться часто ремонтувати обладнання та техніку із зони АТО. Це і коробки передач, двигуни, паливна апаратура, форсунки.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

А з  14 квітня майстри-рятувальники відновлюють роботу автомобіля Урал – 4320, що знаходиться в розрахунку херсонської бригади, яка перебуває в зоні АТО. Ще декілька днів і автомобіль знову зможе повноцінно виконувати свої функції.

Вже безпосередньо у розпорядженні херсонського АРЗ СП знаходяться відремонтовані та готові до залучення артилерійський тягач та бистрохідна траншейна машина БТМ-3.

Очільник загону Василь Мерзенюк запевнив, що вони і надалі готові виконувати всі необхідні роботи в цьому напрямку. Приємно, що рятувальники у цій справі непоодинокі  – їм допомагають і мешканці області, надаючи деякі запчастини для якісного та швидкого ремонту непрацюючої техніки наших віськових.