В Херсоні відкрито виставку пам’яті жертв геноциду вірменського народу

16 Квітня 2015 11:34
city.kherson.ua

city.kherson.ua

В Херсоні на честь вшанування пам’яті жертв геноциду вірменського народу,  у  виставковому залі Національної спілки художників України відкрилася виставка, яка відображає  події 1915 року, коли було вбито близько 1,5 млн. людей.

Виставку організували члени громадської організації «Спілка вірменів України» на чолі з головою місцевого осередку організації Тиграном Мкртчяном. Організатори щиро подякували всім небайдужим херсонцям за її відвідання.

Слова вітання від міського голови Володимира Миколаєнка присутнім передав начальник відділу громадських зв’язків Херсонської міської ради Станіслав Трошин. «У всі історичні періоди імперії і тоталітарні режими боролися саме з тими народами, що спроможні виступити проти окупанта, дати йому гідну відсіч. Саме не засудження геноциду вірмен призвело до багатьох трагедій ХХ століття. Як можна пересвідчитись прочитавши вирізки з херсонських газет того часу, ситуація в світі фактично не змінилася досі. Тоталітарна диктаторська влада в будь-якій країні Європейського континенту є прямою загрозою миру і спокою всіх країн старого світу. Тож не можна забувати жодних злочинів проти людяності» – підкреслив він.

Виставку можна відвідати щоденно до неділі, 19 квітня за адресою просп. Ушакова, 30/1.