Геодезичні підприємства Херсона запропонували воїнам АТО свої послуги

16 Квітня 2015 09:50
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Під час чергового засідання робочої групи з підбору земельних ділянок для забезпечення  потреб громадян, які переселяються з тимчасово окупованих територій України, або призвані до Збройних Сил України у зв’язку з частковою мобілізацією, чи проходили строкову військову службу та брали участь в антитерористичній операції, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих у зоні проведення антитерористичної операції геодезичні підприємства міста представили свої розрахунки виготовлення документації на отримання воїнами АТО земельних ділянок. Вартість таких робіт оцінюють від 580 до 1300 гривень. Набагато дешевше вони коштуватимуть у випадку, якщо бійці об’єднаються і роботи по всім ділянкам будуть виконані одночасно.  Принципова позиція міської влади – вибір підприємства, що виконуватиме роботи та готуватиме необхідні документи, мають зробити самі бійці, щоб процес підготовки документів був оперативним і прозорим.

За словами заступника міського голови Віктора Іванушкіна, Департаментом містобудування та землекористування проводиться велика робота по підготовці на наступну сесію міської ради, яка запланована на 15 травня, проекту рішення по наданню права на оформлення земельної ділянки якомога більшому колу осіб, що підтвердили свій статус учасника АТО. Обговорити цей проект рішення вирішено на наступному засіданні  робочої групи, яке буде проведено в п’ятницю 17 квітня о 14.00.

Нагадаємо, що на минулій сесії Херсонської міської ради перші 76 осіб, що проходили строкову військову службу та брали участь в антитерористичній операції, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих у зоні проведення антитерористичної операції отримали право на збір документів на отримання земельної ділянки. Після оформлення необхідних документів на сесію міської ради буде винесено рішення про надання у власність цих земельних ділянок.