Захисники Південних регіонів України

15 Квітня 2015 14:41
visnik.ks.ua

visnik.ks.ua

Сьогодні серед захисників Південних регіонів України є військовослужбовці, які мобілізовані з різних куточків нашої країни. Вони проходять службу у військових частинах, що дислокуються на Херсонщині. Поряд з виконанням відповідального завдання по забезпеченню територіальної цілісності України на її південних рубежах, наші військовослужбовці, шануючи християнські традиції, відсвяткували Великдень в наближених до домашніх умовах, у складі своїх підрозділів, військових колективах, як у єдиній бойовій сім’ї.

На жаль, це свято ми зустрічаємо в умовах, коли український народ вперше у новітній історії зі зброєю в руках став на захист територіальної цілісності своєї держави.

Диво Христового Воскресіння об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю. Сьогодні ми відкриваємо Богові свої душі, просимо наповнити їх духовною силою і надією.

visnik.ks.ua

visnik.ks.ua

Сьогодні ми дякуємо Господу Богу за те, що у дні випробувань ми відчували його захист і підтримку. В найскладніші часи ми непохитно вірили – Господь не залишить нас. Великдень нагадує нам про духовне відродження, яке потрібне всім нам, всій українській нації.

Віруючі військовослужбовці відвідали святкові богослужіння за місцем дислокації своїх частин, з особовим складом проведені тематичні та культурно-виховні заходи, присвячені Великодню. Представники церков провели у військових частинах бесіди.

Командири військових частин зачитали військовослужбовцям привітання з нагоди Світлого Христового Воскресіння, які надійшли на їх адреси від Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Віктора Муженка, Командувача військами оперативного командування “Південь” генерал-лейтенанта Анатолія Сиротенка та інших. У військових частинах також були зачитані військовослужбовцям святкові накази – за високі показники в бойовій підготовці, зразкову військову дисципліну, старанність і сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди релігійного свята Пасхи (Великодня) деяких бійців нагороджено грамотами.

Особливо хотілося б відзначити та висловити вдячність Митрофорному протоієрею отцю Миколаю Шуцькому, настоятелю Свято-Миколаївського храму м. Нова Каховка, який напередодні Великодня провів в одній із військових частин зустрічі з особовим складом, їх сповідування та святе причастя. А вже в День Великодня він прочитав молитви і благословив усіх воїнів, побажав їм милостині Божої та святої опіки, доброї долі. Потім було здійснено освячення пасок і пасхальних кошиків. Всі охочі прикладалися до старовинної ікони Козацької доби (1632-1634 рр.) св. Миколая Микільського Чудотворця з його мощами. Отець Миколай вже більше року допомагає військовослужбовцями. Навіть ті з них, які ще в минулому році були на Херсонщині, а зараз перебувають в зоні АТО, до цих пір звертаються до нього за допомогою та Божим словом.

Захисники Південних регіонів України бажають всім мешканцям Херсонщини душевної чистоти та гармонії, миру та спокою в оселях. Нехай Диво Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи. Нехай Великоднє Свято стане для кожного початком нового життя – кращого і добрішого.

Т. в. о. командира оперативного мобільного угрупування “Полісся” полковник Ю.І.КОЛЕСНІЧЕНКО

Джерело: visnik.ks.ua