У Херсоні цікава ідея втілилася в аншлаговий концерт з продовженням

15 Квітня 2015 16:02
city.kherson.ua

city.kherson.ua

9 квітня в рамках Всеукраїнського фестивалю камерної та симфонічної музики «Амадеус» у великій залі Херсонського музичного училища відбувся аншлаговий концерт викладачів дитячої музичної школи № 3. Унікальність концертного дійства виявлялась у тому, що кожен викладач-соліст виступав у супроводі відомого камерного оркестру «Гілея» Херсонської обласної філармонії (диригент Владислав Белявський). Самі оркестранти зізнавалися, що ідея участі в концерті подібного формату, запропонована директором ДМШ № 3 Ігорем Полєвіковим, видалася неординарною і свіжою, від чого робота «кипіла» з подвійною силою і величезним інтересом.

Програма виступу складена ретельно і розрахована на різні смаки слухачів. Під час концерту звучала старовинна музика, відомі класичні твори,  українські народні мелодії і навіть авторський твір для фортепіано з оркестром. Серед музичних інструментів в цей вечір своє соло демонстрували скрипка, альт, флейта, акордеон, гобой, баян, бандура, сопілка, ксилофон, фортепіано.

Концерт пройшов на одному диханні. Захоплені глядачі стоячи вітали артистів, не шкодуючи оплесків, і ще довго не розходилися, висловлюючи свої емоції улюбленим педагогам, музикантам оркестру та адміністрації школи за відмінну реалізацію ідеї, яка незабаром отримає несподіваний розвиток.