В ХНТУ розпочала роботу філія центру німецької мови «Partnerschaft»

13 Квітня 2015 14:50

18 березня 2015 року за спільної ініціативи кафедри теорії та практики перекладу Херсонського національного технічного університету та Херсонського міського центру німецької культури на факультеті міжнародних економічних відносин, управління та бізнесу було урочисто відкрито філію центру німецької мови «Partnerschaft». Створення центру стало можливим завдяки багаторічній співпраці кафедри ТПП та міського центру німецької культури з Гете-Інститутом в Україні та Німецькою службою академічного обміну (DAAD).

kntu.net.ua

kntu.net.ua

На церемонію відкриття було запрошено почесних гостей – директора департаменту з питань внутрішньої політики Херсонської облдержадміністрації Кокоша П.І., заступника міського голови м. Херсона Черевко С.М., директора Благодійного Фонду «Общество Развития» Рябоконя Ю.С. (м. Одеса), члена Президіуму асоціації німців України Казанцеву О.Г. (м. Київ), члена президіуму Ради німцев України, координатора південного регіону України Шардт А.С. (м. Миколаїв), директора обласного центру народної творчості Капелюшного В. В., координатора від Гете-Інституту в Україні Корданюк О.А.

kntu.net.ua

kntu.net.ua

Завідувач кафедри ТПП Радецька С.В. розповіла про подальші плани центру, зокрема щодо співпраці із провідними німецькими освітянськими установами і перспектив його подальшого розвитку. За її словами, головним завданням центру є створення для студентів та викладачів максимально сприятливих умов для вивчення німецької мови і культури.