У Херсоні робота з надання земельних ділянок воїнам АТО триває

8 Квітня 2015 10:27
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Під головуванням заступника міського голови Віктора Іванушкіна відбулось чергове засідання робочої групи з підбору земельних ділянок для забезпечення потреб громадян, які переселяються з тимчасово окупованих територій України або призвані до Збройних Сил України у зв’язку з частковою мобілізацією, чи проходили строкову військову службу та брали участь в антитерористичній операції, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих у зоні проведення антитерористичної операції.

У ньому взяли участь представники виконавчих органів міської ради, Громадської ради при міському голові, військовослужбовці, члени родин військовослужбовців.

Віктор Іванушкін поінформував присутніх, що міською радою прийнято  рішення «Про дозвіл громадянам на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд (присадибні ділянки)»,  й 76  громадян – члени сімей загиблих воїнів, поранені та учасники АТО вже можуть замовляти розроблення проектів землеустрою.

«Вартість землевпорядної документації, – як сказав заступник міського голови, – коливатиметься в залежності від кількості пакетів документів (колективні чи персональні звернення)».

Після виготовлення та погодження документації, міська рада прийматиме рішення про її затвердження та передачу земельних ділянок у власність, а далі – реєстрація права власності на ділянки та отримання громадянами свідоцтв про право власності на землю (раніше таким документом був державний акт).

Також, Віктор Іванушкін повідомив про звернення сесії міської ради до голови Херсонської обласної державної адміністрації щодо недопущення відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території (площею 179 га), яка межує з Таврійським мікрорайоном (район Зеленівка – Таврійський), та розташована у безпосередній близькості до масиву, який вже розподіляється.

«За рахунок цих земель територію міста буде збільшено й це дозволить забезпечити земельними ділянками всіх учасників АТО»,  – підкреслив заступник міського голови.