У херсонському травмпункті – нове обладнання

3 Квітня 2015 11:03
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Новий потужний рентген-діагностичний комплекс встановлено у міському травматологічному пункті комунального закладу «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О.Тропіних». Міський голова Володимир Миколаєнко та заступник міського голови Сергій Черевко разом з медичним персоналом закладу оглянули нове обладнання та переконались, що відтепер рівень обстеження херсонців значно покращиться, стане більш швидким та якісним.

Як розповів головний лікар клінічної лікарні Леонід Ремига, рентгенівський апарат 1982 року випуску, що раніше працював у травмпункті, вичерпав свій ресурс за понад 30 років активного використання та часто виходив з ладу, тому настала необхідність його заміни. За рішенням міської ради, для придбання нового рентгенапарату у 2014 році виділено 1369 тис. грн. Після проведення процедури відкритих торгів закуплено компактний рентгенографічний апарат «Opera RT 20», італійського виробництва.

Нове обладнання дозволяє швидко та якісно провести рентгенографічне обстеження у двох проекціях пацієнтів з обмеженими можливостями пересування або на каталці у важкому стані. Конструкція апарату дозволяє значно зменшити променеве навантаження на пацієнта та забезпечує повний і швидкий доступ до усіх анатомічних частин тіла з будь-якого боку без переміщення пацієнта.

Максимальне навантаження на стіл комплексу – 180 кг, що збільшує можливості обстеження пацієнтів з великою вагою.

Пропускна здатність – 60 плівок на годину. Час на отримання готового сухого знімку – не більше 3 хв.

Міський травмпункт, що надає необхідну медичну допомогу при різноманітних травмах цілодобово, приймає майже 14 тисяч постраждалих на рік.

«Це гарний подарунок місту. Комплекс не тільки є значно ефективнішим та потужнішим, з більшою якістю знімків, а й більш зручним для людей з травмами, яких тепер не потрібно переміщувати – рухається апарат. І все ж я сподіваюсь, що кількість використання комплексу буде зменшуватись, херсонці будуть здоровими», – зазначив міський голова Володимир Миколаєнко.