Тренер херсонського «Кристала»: «Розслаблятися не можна»

2 Квітня 2015 14:40
fckristal.com

fckristal.com

Наставник «Кристала» – про перемогу в 17 турі – Передусім вітаю футбольну громадськість Херсонщини з відновленням чемпіонату. Зараз менше хочеться аналізувати технічні і тактичні дії обох команд. Хочеться подякувати футболістам за самовіддачу та уболівальникам і нашим ультрас, які підтримували нас цілий матч під проливним дощем. Я вірив, що вони прийдуть і говорив футболістам, що для них треба грати так, ніби на трибунах сто тисяч уболівальників, а не кількасот. Хлопці почули мене. Я задоволений їхніми діями, рухом, виконанням поставлених задач. Не все вийшло, але вони старались і це втілилось у перемогу. Сильно дякую юним футболістам, які в таку негоду допомагали в проведенні матчу і подавали м’ячі. Так само вдячний їх батькам. Я надіюсь, що футболісти підтримають мою ініціативу завітати до юних гравців на тренування, приділити їм увагу і порадувати символічними подарунками. Дякую й працівникам стадіону, які добре підготували поле. Взагалі у нас зараз склався хороший колектив у клубі і довкола нього. Це і працівники стадіону, клубної бази, ультрас та інші. Є недопрацювання з місцевими вихованцями, хотілось би більше залучати їх до спільної роботи. На жаль в структурі клубу немає дитячої школи, яка була б напряму підпорядкована «Кристалу». СДЮШОР «Кристал» іде своїм шляхом. Я сподіваюсь, що з часом ми налагодимо з ними тіснішу співпрацю або треба подумувати про створення власних дитячих команд і тренерів, які будуть готувати футболістів безпосередньо для першої команди. Незважаючи на деяку нестабільність, завдяки союзу однодумців ми добиваємось перемог.

– Чи була для вас сюрпризом гра білоцерківців?

– Ми готувались до матчу, знали як суперник проводить збори, з ким грає спаринги. Тому ми готувалися до більш вертикальної гри у їх виконанні і я відповідно налаштовував свою команду, адже таких суперників більшість у другій лізі. Для нас не було сюрпризів. Але ще маємо незлагодженість у діях новачків. В основному складі вийшло чотири нових гравці. Ми старались грати у комбінаційний футбол. Щось не виходило, але були й чудові моменти у нашому виконані. Я задоволений, що гравці мене почули.

– Наступний матч принциповий для «Кристала» і для вас особисто. Які плани на підготовку?

– Зараз головне відновитись фізично і психологічно, адже попередній матч був виснажливим. «Арсенал» став сильнішим порівняно з минулим роком. Ми також переглянемо відео з поєдинку, проаналізуємо помилки, спробуємо виправити їх. Найближче дербі матиме підвищений ажіотаж, але за нього так само дають очки, як і за матчі з іншими суперниками. «Енергія» поповнилась новими виконавцями, провела чимало хороших спарингів із сильними суперниками, чого не зробили ми. Плюс вони матимуть домашню атмосферу. Тому «Енергія» підходить до цієї зустрічі у ранзі фаворита. Ми готуємось до складного поєдинку, тому розслаблятися нашим гравцям не можна в жодному разі, незважаючи на те, що зараз суперник знаходиться нижче нас у турнірній таблиці.

Прес-служба ФК «Кристал»