У Херсоні презентували громадську організацію ветеранів-учасників АТО

1 Квітня 2015 14:41

DSC02186Сьогодні у будівлі міської ради відбулася презентація громадської організації ветеранів-учасників антитерористичної операції «Зірка». Організація створена на базі другого батальйону охорони 11-го окремого полку армійської авіації і має на меті об’єднати ветеранів АТО. Очолив організацію командир 2-го батальйону підполковник Ігор Зосименко. Комбат зазначив, що організація вже має статут та офіційно зареєстрована.

«Головна мета ГО «Зірка» – інформаційна підтримка військовослужбовців, захист прав і свобод учасників АТО та їхніх сімей, а також допомога родинам загиблих героїв. Крім того, члени об’єднання ставлять за мету проводити військово-патріотичне виховання херсонської молоді. Ми готові відвідувати школи та дитячі садки. Фактично такі зустрічі мають не тільки важливе значення для виховання підростаючого покоління, а й мотивують самих бійців, адже вони бачать підтримку з боку дітей, розуміють за що вони воюють на сході країни. Членами нашої організації, відповідно до статуту, можуть стати не тільки ветерани, а й патріотично налаштовані херсонці, волонтери», – наголосив Ігор Зосименко.

DSC02188Ігор В’ячеславович розповів присутнім про те як його бійці виконують бойові завдання в зоні АТО, а також приймали участь у блокуванні Криму минулої весни. Комбат зазначив, що він розраховує на тісну співпрацю з іншими ветеранськими об’єднаннями учасників бойових дій на сході країни.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко подякував бійців за їхній героїзм та службу. «Зараз йде фактично неоголошена війна за цілісність та соборність України, за нашу з вами свободу. Я вітаю утворення такої громадської організації, адже це дасть змогу адресно допомагати військовим та дозволить активніше проводити патріотичне виховання молодих херсонців. Міська влада готова підтримувати ініціативи новоутвореної організації, виділить приміщення, а також допоможе з фінансуванням», – зазначив Володимир Васильович. Крім того, очільник Херсона нагадав, що на сьогодні військовослужбовці вже отримали перші земельні ділянки й з міського бюджету надається фінансова підтримка сім’ям загиблих військових.

Окремо Ігор Зосименко подякував волонтерам, зокрема відзначив активну діяльність Фонду Миколи Томенка «Рідна країна». Він наголосив, що херсонський представник Фонду Михайло Линецький надає безцінну допомогу другому батальйону, робить значний внесок у спільну справу перемоги. До слів вдячності приєднався й міський голова Володимир Миколаєнко.

DSC02193

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”, фото автора