На сесії Херсонської міської ради Росію визнали державою-агресором

1 Квітня 2015 06:30
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Близько 70 питань порядку денного розглянуто під час пленарного засідання ХLI сесії Херсонської міської ради.

Депутати міської ради прийняли звернення до голови Херсонської обласної державної адміністрації Путілова А.С. стосовно розширення меж міста за рахунок земельних ділянок загальною площею близько 179 га, що раніше були виділені попередніми керівниками обласної державної адміністрації та за рішенням суду повернуті у державну власність. «Таким чином, ми зможемо надавати землю учасникам АТО і тим переселенцям, які вважають за необхідне залишитись жити у нашому місті», – прокоментував міський голова Володимир Миколаєнко.  

Затверджено Програму із демонтажу рекламних засобів, самовільно встановлених у місті Херсоні, на 2015 рік, внесено зміни та доповнення до міської комплексної програми «Соціальний захист» щодо надання мешканцям міста одноразової грошової допомоги на лікування; підтверджено статус «гуртожиток» із наданням дозволу на приватизацію житлових приміщень у гуртожитках по вул. Миру, 33, вул. Петренка, 12/4, вул. І.Кулика, 133-а, пров. Козацькому, 8, вул. Фестивальній, 3, вул. Луговій, 22-а, що дозволить мешканцям приватизувати власні кімнати.

Прийнято рішення про визнання пункту 2 рішення міської ради від 09.08.2012 № 739 «Про згоду на прийняття до комунальної власності міської територіальної громади гуртожитку, розташованого в м. Херсоні по вул. Петренка, 79» таким, що втратив чинність, визначення балансоутримувача гуртожитку, розташованого в м. Херсоні по вул. Петренка, 79, та передачу гуртожитку на обслуговування.

Надано згоду на прийняття до комунальної власності Херсонської територіальної громади 21 теплоходу ДП «Адміністрація річкових портів», що знаходяться у власності держави.

Розглянуто низку земельних питань.

Затверджено звернення «Про визнання Російської Федерації державою-агресором». «Вважаємо за необхідне:

1. Визнати Російську Федерацію країною-агресором та такою, що підтримує тероризм, в особі так званих організацій «ЛНР» та «ДНР».

2. Підтримати Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, затверджене постановою Верховної Ради України від 27.01.2015 № 129-VIII.

3. Звернутися до Херсонської обласної ради, прикордонних міських та селищних рад усіх регіонів України із пропозицією визнати факт агресії Російської Федерації проти України, окупації її території, а міжнародному співтовариству – посилити вимоги щодо повернення до міжнародно визнаних кордонів України, запобігши створенню небезпечного прецеденту у вигляді грубого порушення світового порядку та системи безпеки, що склалися після Другої світової війни», – йдеться у рішенні міської ради.