У Херсоні навігація розпочнеться 1 квітня

31 Березня 2015 09:10
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Цю радісну для десятків тисяч дачників, що мають ділянки на островах Дельти Дніпра, новину повідомила заступник міського голови Інна Трибух на щорічній традиційній нараді з керівниками садових кооперативів.

За словами Інни Петрівни міська влада цього року зробила все необхідне для того, щоб розпочати навігацію ще на тиждень раніше, ніж минулого року. Вчасно підготовлено до навігації 5 теплоходів. Графік руху залишається минулорічним. У вівторок, середу та четвер відбуватимуться безкоштовні для пільговиків рейси, а в суботу і неділю громадяни, що мають пільги, як і раніше сплачуватимуть 50% від вартості проїзду.

Незважаючи на те, що держава задекларувала компенсацію на перевезення пільговиків тільки до 1 червня, міська влада Херсону взяла на себе зобов’язання перевезти безкоштовно всіх пільговиків до кінця навігації. За словами начальника управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв’язку міської ради Аліси Вербицької на сьогодні в бюджеті міста закладено додатково 3,8 млн. гривень на забезпечення перевезення пільговиків.

Проведена робота по організації тролейбусних рейсів до річкового порту з Таврійського, Шуменського, Північного мікрорайонів, мікрорайонів ХБК та «Житлоселище». Опрацьовано автобусний маршрут Острів – Річковий порт, що о 6.25 забиратиме пільговиків з мікрорайону Острів.

Керівники садових кооперативів зі свого боку готові вчасно підготувати причальні споруди до навігації.

УВАГА! До кооперативів, до яких безкоштовні для пільговиків рейси відбуваються по вівторкам, перші безкоштовні рейси відбудуться у п’ятницю 3-го квітня. У середу 1-го та у четверг 2-го квітня всі рейси пройдуть згідно минулорічного графіка.