Херсонцям пропонують колискові українською мовою

31 Березня 2015 07:00
doshkilniatko.net

doshkilniatko.net

Вплив колискової на розвиток дитини важко переоцінити. Колись вона була найпершою піснею в житті кожної української дитини, але й понині колискова не втратила своєї важливості. Та чи завжди сучасні батьки мають час на співання колискових пісень?

За допомогою сайту «Колискова в Україні» koliska.net.ua та безкоштовної програми, розробленої  херсонцем Валерієм Харченком, немовлята тепер можуть слухати колискові, навіть, коли їх батьки зайняті іншими справами. По суті, цей ресурс працює як радіоколискова з цілодобовою трансляцією. Будь-хто може зайти на сайт, завантажити безкоштовно спеціальну програму для смартфона чи комп’ютера – і ввімкнути колискові дитині.

Поки що «Колискова в Україні» – зовсім молодий та мало відомий ресурс, він з’явився у мережі близько місяця тому. Ідея створити таку радіоколискову виникла у о. Валерія – клірика храму Святителя Петра Могили: 

«Я люблю колискові пісні, розумію їх важливість у вихованні дітей. Розумію, наскільки глибинно вони пов’язують дитину з матір’ю. Колискова пов’язує нас з нашим родом, з поколіннями, народом, має унікальний терапевтичний вплив на дитину. І їх просто приємно слухати, вони заспокоюють, якусь радість дають».

Переважна більшість пісень на радіоколисковій – україномовні. За допомогою цього онлайн-ресурсу батьки зможуть не лише слухати колискові разом зі своїми дітьми, але й поступово вивчати їх, підспівуючи.