Херсонська міська рада отримає е-урядування безкоштовно

30 Березня 2015 10:00
city.kherson.ua

city.kherson.ua

В ході ІІІ Форуму місцевого самоврядування, що відбувся цими днями у місті Львові, Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко отримав пропозицію про співпрацю від неурядової неприбуткової організації ICT Competence Center, яка допомагає державним органам влади у впровадженні ІТ-рішень, зокрема у переводі адміністративних послуг громадянам та бізнесу в електронну форму.

Членами організації є:

Керівники найбільших компаній України з глибокою компетенцією в ІТ: SoftServe, Eleks, Квазар Мікро, ПриватБанк та ін. Ці компанії безкоштовно діляться своїм досвідом та менеджментом у створенні е-послуг.

ІТ-розробники, які готові безкоштовно програмувати та адмініструвати е-послуги (наразі членами є біля 650 спеціалістами).

Представники влади, які у разі необхідності допомагатимуть у взаємодії з міністерствами та прийнятті необхідних законів/актів/постанов тощо.

Спонсори, які готові фінансувати впровадження електронного уряду в Україні. Зокрема, одним з наших донорів є Джордж Сорос.

ICT Competence Center пропонує свою допомогу міській раді Херсона у впровадженні електронних послуг. Найближчим часом відбудеться обговорення поточного стану речей та планів щодо електронних послуг, а також визначиться перелік пілотних проектів та план-графік впровадження. Асоціація ICT Center координується відомими експертами у галузі е-урядування Дмитром Дубілетом, Тарасом Кіцмеєм, Іллею Гандзейчуком, Юрієм Колесніковим та естонським фахівцем, радницею міністра економіки Янікою Меріло