Нефутбольна погода, важка перемога херсонського “Кристалу”

29 Березня 2015 12:33

Під зливою і холодним вітром «Кристал» здобуває 3 очки в матчі «Арсеналом-Київщина». 

fckristal.com

fckristal.com

Футбольна весна повернулася у Херсон. Так хочеться написати після вдалого результату «Кристала» у матчі з білоцерківським «Арсеналом-Київщина». Та відчути власне весну цього дня було непросто. Майже цілий день у місті йшов дрібний дощ, хвилі якого кидав поривчастий і пронизливий вітер. Погода, м’яко кажучи, нефутбольна. Втім, попри складні умови, обидві команди намагалися подарувати видовище кількомстам уболівальникам, які не побоялись негоди і прийшли на стадіон. Дякуємо нашим прихильникам і вірним фанам за гучну підтримку протягом матчу.

fckristal.com

fckristal.com

Важке поле, промокла форма, бутси і м’яч заважали футболістам діяти впевнено, не кажучи вже – технічно. Команди до середини тайму призвичаювались до погодних умов, більше думали про оборону, ніж атаку. На правах господарів «Кристал» володів ініціативою, більше проривався до чужих воріт, але без особливого загострення. Можна згадати лише кілька непоганих проходів флангами Мартяна, Овчиннікова, передачі Ленського і власне момент біля самих воріт Філіпенка у Мартяна. Віктор не встиг обробити м’яч будучи поблизу воріт суперника і пробив у кіпера.

Поступово гра вирівнялась, але на 27-й хвилині господарі скористалися хорошим шансом відзначитись. Білоцерківці сфолили у власному штрафному майданчику і арбітр без сумнівів указав на «точку». Роман Ленський влучно пробив у правий кут. Воротар вгадав напрямок польоту м’яча, але не дотягнувся за «круглим».

fckristal.com

fckristal.com

Після пропущеного м’яча активізувались гості. Підопічні Миколи Литвина провели кілька хороших атак і могли зрівнювати рахунок. Спочатку Касперовича міг «розстріляти» Куба, а після удару Гетьмана м’яч влучив у стійку. Херсонці намагались не притискатись до власних воріт і ледь не зловили гостей на контратаці, але не вистачало точного завершального пасу.

Після перерви гра стала ще більш в’язкою. Поле «поважчало», гравці промокли до нитки. В передачах побільшало браку і ударів на виніс. Херсонці трохи більше володіли м’ячем, загострювали гру з флангів. З дальньої відстані спробував удачі Дяченко і Ленський, але безуспішно. В кількох затяжних атаках «Кристал» здавалось має забити другий гол, але в останній момент підводила точність. Під кінець гри господарі заробили ще один одинадцятиметровий удар. Попри те, що це був другий пенальті за гру, порушення правил не викликало сумнівів, тож рішення арбітра було обґрунтованим. Пробивати взявся Євген Білоусов. Але в першому матчі у футболці «Кристала» йому відзначитись не судилося. Удар Євгена «потягнув» Філіпенко.

Останні хвилини були за гостями. Відчувши можливість врятувати одне очко, «Арсенал-Київщина» пішов навалою на ворота суперника. І в кількох атаках міг зрівняти рахунок. Але в завершальних ударах білоцерківцям не вистачило точності і трохи фарту.

У підсумку констатуємо важку домашню перемогу «Кристала» і реванш за поразку 0:1 у Білій Церкві в матчі 8 туру. Вітаємо підопічних Сергія Шевцова з успіхом! Наступний матч «Кристал» проведе 4 квітня у Новій Каховці. На футбольну Херсонщину чекає традиційно напружена зустріч між «Кристалом» і «Енергією».

Чемпіонат України

Друга ліга

17 тур

«Кристал» – «Арсенал-Київщина» – 1:0 (1:0)

28 березня, м. Херсон, стадіон «Кристал», 14:00. Темп.: +2, дощ. Глядачів: 200.  

Судді: Дєдов О., Беркут О., Нижник В., Пасхал І.

Спостерігач арбітражу:  Шамич О.

«Кристал»: Касперович, Бічевой, Масюткін, Дяченко, Шешеня, Цой, Ленський, Фатій (Козаченко, 88), Овчинніков (Гливий, 67), Білоусов (Глоданюк, 90+4), Мартян (Барладим, 78).

Запасні: Волчанський, Сальвай, Таряник.

Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Арсенал-Київщина»: Філіпенко, Андрєєв, Гетьман, Шеремет, Степанюк, Куба (Швець, 75), Тутаров (Литвиненко, 88), Желюк (Лихочас, 78), Семеній (Пилипенко, 65), Ординський, Федосов.

Запасні: Ярмощук, Розгон.

Тренер: Микола ЛИТВИН.

Голи: Ленський (27 — п.).

На 87-й хвилині Білоусов не реалізував пенальті (воротар).

Попередження: Овчинніков (18), Цой (81) – Желюк (25), Семеній (55), Тутаров (76).

Прес-служба ФК «Кристал»