Арабатка готується до нового сезону

29 Березня 2015 18:00
khersonci.com.ua

khersonci.com.ua

Вартість відпочинку на березі Азовського моря цього року буде вищою. Проте в Генічеському районі її обіцяють залишити якомога доступнішою.

На 15—25 гривень дорожче обійдеться цього літа для кожного відпочиваючого доба перебування в розташованому у Стрілковому пансіонаті «Сокіл». Щоправда, якою буде остаточна вартість, керівництво закладу сказати поки не готове.

“Тільки ціна на газ для нас у порівнянні з минулим роком зросла удвічі. Ми порахували — і голова пішла обертом. А ще ж ми не знаємо, якою буде ціна на електроенергію, — говорить керівник громадської асоціації оздоровниць «Азов», директор пансіонату «Сокіл» В’ячеслав Жицький. — Не знаємо також, якою буде вартість харчування для наших клієнтів, яка залежить від цін на продукти. Торік вона становила 75 грн. на день. За цінами на 1 лютого ми обрахували її в межах 120 грн. разом із податком на додану вартість. Проте остаточно зможемо визначитися на початку квітня, коли стане зрозуміло, чи збережеться тенденція до зростання цін, чи, може, вони нав­паки знизяться”.

Незважаючи на вимушене подорожчання, в пансіонаті чекають на приїзд відпочиваючих. «Ми повним ходом готуємося до сезону, проводимо євроремонти, замінюємо електропроводки в номерах, для чого навіть збільшили кількість своїх працівників», — додає В’ячеслав Жицький.

“Ціна на відпочинок, зокрема, у приватному секторі, безумовно, зросте, — погоджується голова Стрілківської сільради Олександр Пономарьов. — Можливості масового відпочинку звузяться через те, що пенсіонери не стали ж отримувати більшу пенсію, а працюючі — більші зарплати. Проте жителі села роблять усе можливе, аби забезпечити гідні умови для відпочиваючих і щоб люди приїжджали в наші унікальні місця знову й знову. Унікальні насамперед морем — воно у нас найглибше і найчистіше на Приазов’ї. Крім того, село забезпечене якісною питною водою, поряд розташовані цілющі грязі й гарячі джерела. Тут є всі можливості для повноцінного оздоровлення”.

“Про вартість відпочинку в новому сезоні говорити поки зарано, але ясно, що вона підвищиться, — констатує секретар Щасливцівської сільради Ірина Пуляєва. — Втім, районне керівництво перед нами поставило завдання, щоб ціни зросли не дуже, на якомусь мінімальному рівні. Це, до речі, розуміють і жителі нашого села”.

За її словами, торік у Щасливцевому ціни на розміщення в приватному секторі залишалися на рівні 2013-го. «Ми очікуємо, — додає Ірина Пуляєва, — що тепер вони піднімуться рівно на стільки, на скільки здорожчають газ, світло та деякі інші складові. Свою ж частку доходу люди збільшувати не планують».

Олег БАТУРІН // “Новий день” №12(5163) 26.03.2015