Херсон і Львів співпрацюватимуть у туристичній сфері

28 Березня 2015 14:21
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Під час III Форуму місцевого самоврядування, який проходив 26-27 березня в місті Львові, відбулася зустріч голів міст.

В ході цієї зустрічі міський голова Херсона Володимир Миколаєнко розповів своєму львівському колезі Андрію Садовому, що Львів як туристичний центр є прикладом для інших міст України.

Як відомо, всього за кілька років львівській мерії вдалося зробити туризм однією з найприбутковіших галузей бізнесу. Для того, щоб Херсон зміг перейняти сучасний успішний досвід, було прийнято рішення організувати стажування херсонських чиновників і співробітників підприємств, які працюють у сфері туризму, в аналогічних закладах міста Львова.

Першими вже в квітні цього року на стажування вирушать співробітники управління культури і туризму Херсонської міської ради і нещодавно створеного Херсонського туристичного інформаційного центру.

«Це дуже приємно, що в Україні вже є міста та органи місцевого самоврядування, чий досвід у тій чи іншій сфері ми можемо переймати. Так і відбувається європейська інтеграція – поступово міста України впроваджують найкращі світові практики. Безумовно, досвід міста Львова по створенню туристичної інфраструктури та умов для розвитку туристичного бізнесу на сьогоднішній день унікальний і ми будемо намагатися працювати так, щоб Херсон в найкоротші терміни повторив цей успіх», – прокоментував міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.