У бібліотеці ім. О. Гончара відбудеться захід “Нев’янучий сад поезій Ліни Костенко”

26 Березня 2015 10:22
lib.kherson.ua

lib.kherson.ua

XX століття увійде в історію української літератури як століття поезії. А в читацькій пам’яті лишаються не окремі рядки чи вірші, а постаті поетів, і одними з найяскравіших є поети-шістдесятники – Д. Павличко, І. Драч, М. Вінграновський, В. Симоненко. На чолі цієї когорти постать жінки – Ліни Костенко, яка стала символом честі і відваги. Вона завжди дихала повітрям свободи і вважала за краще у злигоднях і ганебній тиші довкола себе писати “у шухляду”, ніж купувати подібними рядочками можливість спокою, премій і визнань.

19 березня 2015 року виповнилося 85 років від дня народження живої легенди сучасної української поезії Ліни Костенко. 26 березня 2015 року о 13.45 у залі нових надходжень (3 поверх) книгозбірні відбудеться захід “Нев’янучий сад поезій Ліни Костенко”, на якому гості бібліотеки ознайомляться з життям та творчістю визначної поетеси. У відділі обслуговування (4 поверх) діє книжково-ілюстративна виставки “Життя на барикадах поезії”.

Ви відчинете двері в дивовижний світ художнього слова видатного українського митця Ліни Василівни Костенко. На поетичному олімпі України серед інших майстрів слова живе вона як “нерозгадане чудо”, “голос народу”. Якими мають бути слова, щоб могли схарактеризувати цей феномен української культури адекватно його значенню і силі! Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу. М. Жулинський говорив: “Ліна Костенко – це поетеса, для якої Правда є найголовнішим критерієм.”