Юні поетеси з Нової Каховки підкорили область

25 Березня 2015 12:51

Новокаховчанки серед переможниць обласного фестивалю-конкурсу «Поетичний камертон Ліни Костенко», який був приурочений саме до 85-річчя від дня народження славетної авторки «Марусі Чурай», «Берестечка», ліричних і патріотичних поезій.

nk-online.tv

nk-online.tv

В номінації «автори віршів» від Нової Каховки на обласний фестиваль були надані поезії Марії Єщенко та Анастасії  Хахалєвої, які стали переможцями міського відбіркового етапу.

Анастасія читала свій вірш «Яблуня» за мотивами вірша Л.Костенко «Ходила яблуня і стукала у вікна», а ще поза конкурсом виконала одну з композицій на вірші Л.Костенко «Несказане лишилось несказанним». Марія продекламувала свій вірш, присвячений Ліні Костенко, і поза конкурсом – вірш «Материні крила».

Лауреатом фестивалю стала Єщенко Марія, читачка новокаховської юнацької бібліотеки. Вона ввійшла в трійку кращих по області в  номінації «автори віршів».

nk-online.tv

nk-online.tv

Ось як вона пише про фінал конкурсу на своїй сторінці у соцмережі “В Контакті”: «Бувати на таких конкурсах, концертах, де ми познайомилися з прекрасними поетами і організаторами інших клубів, де вдалося висловити своє захоплення поетесою на відео для сайту і дати інтерв’ю для теле-новин, де представилася можливість виступити перед аудиторією в більше ніж 500 чоловік і увійти в 12-ку кращих з 9000, де в своїй номінації вдалося увійти до трійки і отримати в нагороду ювілейний екземпляр історичного роману «Берестечко» автором якого є велика поетеса нашого часу – це щось неймовірне !!! Це незабутня подія !!! Хочеться висловити подяку усім, хто допомагав і підтримував нас на цьому конкурсі, хто вірив в нас і оцінював. Окреме спасибі бібліотекарям Нової Каховки – Ірині Василівні, Маріє Михайлівні, Валентині Іванівні, а також великий уклін – Надії Звягінцева, організатору даного заходу в м. Херсон, всім журі та учасникам за здорову конкуренцію і теплу атмосферу!!!».