У Херсоні запрацював гуманітарний центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами

25 Березня 2015 05:40
city.kherson.ua

city.kherson.ua

23 березня 2015 в Херсоні за адресою вул. 295 Херсонської стрілецької дивізії 6/9 відкрито Міський гуманітарний центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами.

Триває видача гуманітарної допомоги Херсонської міської громадської організації «Ліга ділових та професійних жінок», яка є партнером Угорської Екуменічної Служби Допомоги (м. Будапешт). Допомогу, а це теплі ковдри українського виробництва, отримують сім’ї з Донецької та Луганської областей, які виховують трьох і більше дітей та неповні родини, де виховуються двоє дітей.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

З червня 2014 року соціальна робота з сім’ями та особами, які прибували до Херсона з Донецької, Луганської областей та АР Крим здійснювалася в каб. 109 адміністративної будівлі Херсонської міської ради. Там проходили консультування, надавалась допомога в написанні заяв необхідних для отримання виплат, відбувалась видача гуманітарної допомоги тощо. Відсьогодні, розпочато роботу, у наданому міською владою великому обладнаному приміщенні з кількох кімнат, зокрема, для працівників, психолога, крім того, облаштовані зручне місце для очікування, вбиральня тощо.

«Після анексії Криму, Херсон став першим містом, яке стикнулося з проблемою внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні, ми активно надаємо допомогу переселенцям з Донеччини і Луганщини. Відкриття Центру – значна подія, адже він надаватиме підтримку як біженцям, так і військовим, які пройшли зону АТО. Дуже приємно, що нам допомагають практично всі представники європейської спільноти і саме сьогодні в Центрі видають речі від благодійників з Угорщини. Величезна подяка всім», – сказав Володимир Миколаєнко.